ponedeljek, 16. maj 2016

Toplotna izolacija fasade in balkona pomembni pri gradnji

Toplotna izolacija ena najpomembnejših komponent pri gradnji

Toplotna izolacija fasade
Toplotna izolacija je izrednega pomena za kvaliteto in udobje bivanja v vsakem objektu. Pomena toplotne izolacije pred desetletji stroka ni razumela, kot jo razume danes. Zato je zelo dobro, da so dandanes sestavi toplotne izolacije bistveno debelejši, kot so bili nekoč, saj je bivanje v današnjem času tako bistveno bolj prijetno. Stanovalci marsikaterega sodobnega podjetja, ki se še spomnijo, kakšno je bilo bivanje v starejših objektih, tako zelo cenijo koristi, ki jim jo je prinesla bogatejša sestava toplotne izolacije. Hlad, ki je v zimskim mesecih vel iz zidov, strehe in tal, in vročina, ki je pritiskala v objekt v vročih poletnih mesecih, sta tako danes le še neprijeten spomin na preteklost. Najpomembnejše so toplotna izolacija fasade, toplotna izolacija strehe in toplotna izolacija tal, saj je na teh področjih objekt še najbolj izpostavljen zunanjim termičnim vplivom. Seveda pa je pomembna tudi toplotna izolacija balkona.


Toplotna izolacija balkona proti toplotnim mostovom

Toplotna izolacija balkona preprečuje nastanek toplotnih mostov in s tem povezane izgube toplote, ki je posledica uhajanja toplote skozi nezavarovane točke. Toplotna izolacija balkona lahko kljub razmeroma nizkemu investicijskemu vložku v letih omogoči kar občuten prihranek pri stroških ogrevanja in ne nazadnje tudi pri stroških, ki jih imamo z obratovanjem klimatske naprave.


Toplotna izolacija na najbolj izpostavljenih površinah

Še največjo vlogo ima toplotna izolacija fasade. Toplotna izolacija fasade namreč pokriva kar največjo površino, ki jo je treba zaščititi pred zunanjimi termičnimi vplivi. Tisti, ki se odločijo za bogato sestavo toplotne izolacije fasade, si zagotovo naredijo levjo uslugo, saj tako občutno zmanjšajo stroške obratovanja, ki so povezani s kurjavo in obratovanjem klimatske naprave. Še posebej so priporočljive Fibran fasadne izolacije. Te so namreč tisti tip toplotne izolacije, ki se odlikuje z največjo trdnostjo in odpornostjo ter seveda visoko toplotno izolativnostjo. Tisti, ki se bodo odločili, da bo njihova toplotna izolacija fasade in toplotna izolacija balkona Fibran fasadna izolacija, se bodo zagotovo odločili modro.

Ni komentarjev:

Objavite komentar