ponedeljek, 16. maj 2016

Izolacija temeljne plošče, izolacija temeljev in pod estrihi

Izolacija temeljne plošče za kvaliteto bivanja v pritličju

Izolacija temeljnih plošč
Izolacija temeljne plošče je ključna, da se boste med zadrževanjem v pritličnih prostorih objekta dobro počutili. Veliko ljudi, ki biva v pritličju brez izolacije temeljne plošče, je vajenih, da imajo pozimi in celo jeseni ter spomladi venomer mrzle noge. Omislijo si copate, tople volnene nogavice in na tla ne ležejo nikoli. Toda ni treba, da je tako. Z izolacijo temeljne plošče in pod estrihi ter z izolacijo temeljev namreč dosežemo, da učinek hladnih nog izgine. Materiali, kot so parket, so namreč zmožni vsrkati toploto, ki prihaja od zgoraj. To pa seveda ni mogoče, če nismo poskrbeli za izolacijo temeljne plošče. Z izolacijo temeljne plošče in pod estrihi ter z izolacijo temeljev omogočimo, da hlad iz tal ne more vdirati v objekt.


Izolacija temeljev za dvig kvalitete življenja v pritličju

Kvalitetna izolacija temeljne plošče, kot je denimo Fibran izolacija, omogoči, da so pogoji bivanja v pritličju povsem enaki tistim pogojem, kot smo jih vajeni v prvem nadstropju, kamor hlad iz tal ob normalnem ogrevanju seveda ne more prihajati. Priporočljivo je torej, da vedno, kadar je le mogoče – torej v primeru novogradenj, poskrbimo za ustrezno izolacijo temeljne plošče in pod estrihi ter izolacijo temeljev.


Izolacija temeljne plošče je ključna za pritlične prostore

Včasih je veljalo, da so prostori v prvem nadstropju vredni več kot tisti v pritličju. To je bilo res, ker niso poznali ustrezne tehnologije izolacije temeljne plošče. Danes pa z odličnimi materiali, kot je denimo Fibran izolacija, dosežemo popolno izolacijo temeljne plošče in pod estrihi ter izolacijo temeljev. Bivanje v pritličnih prostorih je tako postavljeno v povsem drugačno luč, saj se kvaliteta bivanja v pritličju in v prvem nadstropju izenači. V tem primeru je vrednost bivanja v pritličnih prostorih višja, saj se izognemo stopnicam, poleg tega pa v objekt in iz objekta lahko dostopamo hitreje, kot če bi živeli v zgornji etaži. Izolacija temeljne plošče in pod estrihi, ki je najboljša oblika toplotne izolacije tal, je primer, kako lahko moč toplotne izolacije povsem spremeni človeško predstavo o kvaliteti lokacije bivanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar