ponedeljek, 16. maj 2016

Toplotna izolacija strehe, podstrešja in notranjih sten

Toplotna izolacija strehe naj bo najvišje kvalitete

Toplotna izolacija strehe je morda najpomembnejša toplotna izolacija, saj je izpostavljenost termiki zaradi kota sončnih žarkov na strehi zagotovo največja. Priporočamo, da si za toplotno izolacijo strehe, toplotno izolacijo podstrešja ali toplotno izolacijo notranjih sten omislite izolacijo Fibran. Te izvrstne XPS izolacijske plošče se namreč odlikujejo s trdnostjo, trpežnostjo, odpornostjo proti vodi in z visoko izolativnostjo, zato so idealne za toplotno izolacijo strehe, toplotno izolacijo podstrešja in toplotno izolacijo notranjih sten.


Toplotna izolacija strehe se lahko izvede na različne načine

Toplotha izolacija streh in podstrešij
Toplotno izolacijo strehe lahko zastavite na zunanji strani strehe, lahko jo vgradite med špirovce, lahko se odločite, da eno plast vgradite med špirovce in še eno plast na špirovce. Tako si zagotovite odlično toplotno izolacijo podstrešja. Na drugi strani pa se lahko v primeru, če podstrešja ne uporabljate, odločite tudi za toplotno izolacijo tal podstrešja. Podstrešje bo tako sicer res hladno, vendar vam toplotna izolacija tal podstrešja omogoči, da boste prihranili stroške z ogrevanjem podstrešja. Tudi v tem primeru je seveda izolacija Fibran več kot priporočljiva, saj lahko po njej brez težav tudi hodite.


Toplotna izolacija notranjih sten je odlična alternativa

Marsikdaj se lahko primeri, da sanacija fasade ni mogoča. Lahko se zgodi, da za to ni soglasja vseh lastnikov oziroma da vsi lastniki niso pripravljeni finančno sodelovati, kar lahko povzroči to, da je za preostale investitorje sanacija fasade preveliko breme. To seveda še posebej drži za tiste investitorje, ki živijo v bloku. V takšnih primerih je seveda odlična alternativa toplotna izolacija notranjih sten. Seveda je potrebno v tem primeru vgraditi trdno in trpežno toplotno izolacijo. Toplotna izolacija notranjih sten bo tako na podoben način kot zunanja fasadna izolacija opravila svojo vlogo in vam bo povečala udobje in kvaliteto življenja. Z odličnimi materiali XPS Fibran bo vaš projekt bistveno lažje in tudi bolj kvalitetno izpeljan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar