ponedeljek, 16. maj 2016

Toplotna izolacija temeljne plošče za prijetno topla tla

Toplotna izolacija temeljne plošče za kvaliteto bivanja nog

Toplotna izolacija temeljne plošče je pravzaprav toplotna izolacija tal v pritličnih prostorih. Temeljna plošča je tisti del objekta, ki so mu v preteklosti posvečali absolutno premalo oziroma nikakršne pozornosti. Toda prav temeljna plošča je tisti del objekta, ki je v stiku s tlemi. Toplotna izolacija tal pa je zelo pomembna, ker prav skozi tla oziroma skozi temeljno ploščo v objekt vdira hlad. Slednji je poleti morda zaželen, a pozimi bolj občutljivi stanovalci pritličnih prostorov ta hlad zagotovo čutijo moteče, včasih pa lahko celo škoduje njihovemu zdravju. Zato je priporočljivo ustrezno poskrbeti za toplotno izolacijo temeljne plošče.


Toplotna izolacija tal je prva obrambna črta objekta

Toplotna izolacija temeljne plošče
Idealna toplotna izolacija tal je tista, s katero se zunanjim termičnim vplivom postavimo po robu že na prvi točki vstopa v objekt. To, da se toplotnim vplivom postavimo po robu šele s toplotno izolacijo pod estrihi ni optimalno, saj hlad potem vdira v zidove preko toplotnih mostov. Toplotno izolacijo temeljne plošče je tako najbolje zastaviti že pod temeljno ploščo samo. V preteklosti tak gradbeni postopek ni bil mogoč, ker niso poznali dovolj trdne izolacije, poleg tega pa je izolacija postala neuporabna, ko je vanjo vdrla vlaga. Izolacija mora namreč ostati suha, da lahko opravi svojo vlogo. V današnjem času pa je toplotna izolacija pod temeljno ploščo povsem izvedljiva s pomočjo izolacijskih plošč Fibran.


Toplotna izolacija temeljne plošče najbolj optimalna z XPS

Izredna tlačna odpornost oziroma trdnost izolacijskih plošč Fibran ter značilnost teh izolacijskih plošč, da vpijejo le povsem zanemarljive količine vlage oziroma vode, je recept za najbolj odlično izolacijo temeljne plošče. Najboljšo toplotno izolacijo tal namreč dobite tako, da toplotno izolacijo vgradite pod temeljno ploščo. Slednjo namreč betonirate kar na našo izolacijo. Če poskrbite še za toplotno izoliranost temeljev, boste tako dosegli, da na spodnjem delu vašega objekta ne bo niti enega toplotnega mostu, kar vam bo omogočilo najboljšo možno kakovost bivanja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar