četrtek, 15. junij 2017

Ekscentrična stiskalnica

Ekscentrična stiskalnica
Ekscentrična stiskalnica ali z drugim imenom štanca je stroj, s pomočjo katerega lahko preoblikujemo kovino. Stiskanje je postopek, pri katerem pločevino preoblikujemo med matrico in pestičem, pri čemer ne spreminjamo same debeline pločevine. Sam postopek je sestavljen iz dveh pomembnih korakov. Najprej pločevino preoblikujemo med dvema orodjema stiskalnice. Postopek pozicioniranja lahko opravimo ročno ali s tako imenovanim manipulatorjem, s pomočjo katerega se plošča preoblikuje v krožnik in je tako pripravljena za nadaljnjo obdelavo. V namen preoblikovanja kovin najpogosteje uporabljamo ekscentrične stiskalnice ali hidravlične stiskalnice, ki se pogosto uporabljajo  tudi pri serijski predelavi kovine, saj gre za izjemno hitre, natančne in zanesljive stroje, s pomočjo katerih dosegamo le najboljše rezultate.

Hidravlične stiskalnice v predelavi kovin

hidravlične stiskalnice

Hidravlične stiskalnice uvrščamo med najpomembnejše stroje za predelavo kovine, saj nam omogočajo učinkovito stiskanje kovin, z njihovo pomočjo pa lahko izvedemo tudi upogibanje, izrezovanje, izstiskanje in ravnanje pločevine in ostalih kovin. Poznamo enosistemske, dvosistemske in večsistemske hidravlične stiskalnice, ki jih med seboj ločujemo po številu cilindrov. Enosistemske imajo en cilinder, dvosistemske imajo poleg zgornjega tudi spodnji cilinder, pri večsistemskih pa srečujemo tri cilindre. V večini primerov jih uporabljamo za preoblikovanje večjih površin. Poznamo pa tudi ekscentrične stiskalnice. 

Ekscentrične stiskalnice v predelavi kovin


Ekscentrične stiskalnice prevajajo električno energijo v mehansko, ki je nujno potrebna pri preoblikovanju kovin. Sestavljene so iz delovnega dela in matrice, namestitev pa opravimo s pomočjo manipulatorja ali ročno. Ekscentrične stiskalnice uporabljamo za izdelavo večjega števila izdelkov široke porabe predvsem v elektro in avtomobilski industriji. V kolikor vas zanima cena ekscentrične stiskalnice, se lahko obrnete tudi na podjetje Skitti, v katerem se ukvarjamo tudi s prodajo ekscentričnih stiskalnic. Prijazni svetovalci vam bodo z veseljem svetovali in podali vse potrebne informacije. V podjetju imamo več kot 40-letno tradicijo, v kateri smo se vseskozi osredotočali na potrebe naših strank, katerih zadovoljstvo je vsekakor na prvem mestu. Stranke razveseljujemo z odličnimi rezultati na področju varjenja, peskanja, struženja, stiskanja in drugih storitev. Veseli bomo tudi vašega obiska.

Ni komentarjev:

Objavite komentar