četrtek, 19. januar 2012

Instalacije Štrus

 

Toplotna črpalka za nižje stroške ogrevanja

Toplotna črpalka je prava izbira za vse, ki želite investirati z namenom nižjih stroškov ogrevanja. Črpalke sprejemajo toploto iz zunanjega okolja. Viri, ki jih lahko naprave uporabijo, so voda, zemlja ali zrak. Toplotna črpalka je izbira za okolju prijazno ogrevanje. Je investicija, ki se vam vsekakor izplača. Subvencionirana toplotna pumpa pa je način, s katerim si lahko sedaj marsikdo privošči cenejše stroške ogrevanja.

Toplotne črpalke zemlja voda

Toplotna črpalka zemlja voda je ena izmed najbolj ekonomičnih rešitev za ogrevanje vašega doma. Kolektorji toplote, ki so zakopani pod zemljo, izkoriščajo zemeljsko energijo. Toplotne črpalke zemlja voda potrebujejo določeno zemeljsko površino, toploto pa črpajo iz globine desetih metrov, kjer je shranjena absorbirana toplota sonca. Takšna toplotna črpalka sodi v višji cenovni razred, a se računica dolgoročno izide v prid vašemu proračunu za ogrevanje. Glede na dostop do zunanjih virov energije, se pozanimajte katera toplotna pumpa, bi bila za vas najprimernejša izbira.

Toplotne črpalke voda voda

Toplotna črpalka voda voda je primerna za hiše, ki imajo v neposredni bližini vir do podtalnice. Toplotna črpalka voda voda je namreč sistem, ki izkorišča toploto podtalnice, katere konstantna temperatura je med 10 do 12 stopinj. Takšna pumpa mora imeti najmanj 15 metrsko razdaljo  med vrtino črpanja in vrtino ponikalnice.

Toplotne črpalke zrak voda
Toplotna črpalka za sanitarno vodo bo nadomestila boljer in znižala stroške ogrevanja vode. Za ta namen je idealna izbira toplotna črpalka zrak voda. Toplotna črpalka zrak voda je primerna za kraje z milejšim podnebjem, kot je recimo Primorska. Drugje se toplotna črpalka uporablja skupaj z drugimi načini ogrevanja. Toplotna pumpa za sanitarno vodo ogreje vodo do +65 stopinj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar